Когато се появи лятна вила, със сигурност ще има желание да се отглежда всичко тук и, както се казва, наведнъж. Но, уви, това е абсолютно невъзможно да се направи. По-долу е даден списък с растения, които изобщо не трябва да се засаждат на вашия сайт?

Син лотос

Това красиво наситено синьо цвете всъщност носи значителна опасност за човешкото здраве. Неговите пари причиняват тежки халюцинации, както зрителни, така и слухови. Ако изведнъж неопитен градинар иска да украси езерце с такова растение, това може да доведе до много проблеми. Заслужава ли си риска в този случай?!

Котка

Това е вечнозелено растение, с което просто искате да украсите вашия ландшафтен дизайн. Но не бива да бързате, сокът ката има отрицателен ефект върху нервната система на човека, блокирайки инстинктите, отговорни за самосъхранението.

Хавайска роза

Семената на катерещата се роза от нежни лилави цветя съдържат вещество, което причинява тежки халюцинации и чувство на постоянна умора.

Мъдрец

Изпаренията на градински чай имат много лош ефект върху мозъчната дейност на човек, като го поставят в състояние на тревожност и паника. На пръв поглед красивите цветя всъщност се оказват много, много опасни за човешкия живот.

Ефедра

Опитните градинари познават ефедрата като китайски иглолистен храст с ярко оранжеви цветя. Но кой би си помислил, че такова растение е за мощен психостимулант, който влияе негативно не на някаква конкретна система, а на целия организъм като цяло.

Мак

Въпреки различни закони, приети от руското правителство, много градинари продължават да украсяват своите парцели с красиви растения - макове. Ако не искате проблеми с правоприлагащите органи, тогава е по-добре да си откажете това.

Mimosa hostilis

Също така трябва да внимавате с отглеждането на хостилис мимоза. В крайна сметка учените също доказаха, че по-голямата част от това растение е приложимо за приготвянето на различни лекарства.