Индо-патиците са най-непретенциозните птици за грижи. Те не се разболяват, не се нуждаят от специална храна и условия на задържане. Статията ще говори за това, кои мускулни патета отглеждат у дома и се хранят.

Вътрешни патета

За да може кокошката да изведе бебетата, е задължително да се спазват някои правила:

 1. Индо-жената трябва да седи в мълчание и да е далеч от местата, където колите или друго оборудване постоянно бръмчат.
 2. Патицата трябва да има достъп до вода, където ще се къпе и по този начин да овлажнява яйцата.
 3. В близост до кокошката трябва да има достатъчно количество суха храна. Това могат да бъдат царевични семена или други зърнени култури. Това ще й позволи да се храни, без да напуска нощувката.
 4. В близост до гнездото трябва да има пасище, ​​за да може бъдещата „майка“ да гризе тревите.

Ако всичко е направено правилно, първата захапка ще започне след тридесет и четири или тридесет и шест дни.

Индо-жената трябва да седи в мълчание

Важно! Ако индо-патицата седеше добре на съединителя, тогава патетата ще се излюпят заедно в продължение на пет часа. В повечето случаи този процес се случва сутрин, най-често призори.

Излюпването на бебета започва с почти незабележима пукнатина в черупката. Увеличава се всяка минута и скоро патенцето се ражда. Единственото предупреждение е, че никога не трябва да докосвате яйцата и да се опитвате да извадите черупката.

По време на инкубацията не се страхувайте, ако птицата започне да хвърля съединителя и дълго време не седи на гнездото. Това е съвсем нормално, тъй като преди да тръгне да пасе, кокошката обвива съединителя с пух и пера. Освен това периодът на охлаждане е важен по време на инкубацията на яйцата. По време на процеса на нагряване всичко вътре в яйцето започва да расте и по този начин измества въздуха отвътре. Когато зидарията изстине, протича обратният процес. По този начин в яйцето възниква обмен на газ.

Освен това е невъзможно изобщо да смущавате патицата в съединителя; по-добре е да не докосвате яйцата с ръце. Освен това не се препоръчва отнемането на бебета от кокошката. Ето индо жената изведе патетата, какво да правим по-нататък? Самата птица трябва да ги изведе на първата разходка. Едва след това гнездото се отстранява и на негово място се разстила прясна, суха постеля, където „майката“ с бебетата ще пренощува.

Тъй като патицата няма да може да затопли бебетата, в този случай най-добрият вариант при лошо време просто няма да ги пусне навън през първите дни. В същото време в къщата са монтирани вода и фураж. Стаята трябва да се затопли, така че температурата вътре да е оптимална.

Важно! Вътрешните малки патета могат да плуват през първите дни след раждането. Ястията с вода трябва да са не по-дълбоки от три сантиметра.

Много хора искат да знаят какво да правят, ако индо-жена не приема патета и защо? Ако трябва сами да се грижите за бебетата, тогава е най-добре да ги вземете от патицата, след като се излюпят всички пилета от пилото. Те държат бебета в кутия, която се отоплява. Дъното е покрито със стърготини или слама, над децата е окачена лампа. Много начинаещи фермери се интересуват от това как да се хранят индо-патета в първите дни?

Съвет. Ежедневните патета все още не знаят как да пият или ядат изобщо, по това време те са в състояние да кълват всичко, което се движи. Поради това се препоръчва да се поръсва ситно нарязани яйца по гърбовете им. Така децата ще се научат как да се хранят и в същото време ще се забавляват.

На втория ден на бебетата се дава смес от трици, яйца и мляко.Тези патета, които няма да ядат, трябва да се хранят сами. На третия ден те ще се научат да го правят сами.

Отглеждане на патета през първите седмици

Още на четвъртия ден на бебетата може да се дава по-питателна храна, която се състои от:

 • Ситно нарязан лук;
 • Извара;
 • Спанак;
 • Фино смляно зърно.

Важно! През този период бебетата могат да се смесват с отпадъци от месо. Варените картофи могат да се хранят на десетдневни пилета.

Храната за пилета трябва да бъде обогатена с витамини и минерали, за да се предотврати образуването на патологии като рахит и да се укрепи имунната система.

Жените на закрито се хранят по следния график:

 • За еднодневни бебета храната се дава най-малко пет до шест пъти;
 • След една седмица бебетата се хранят четири до пет пъти;
 • Когато патетата са на месец - три или четири пъти;
 • По-възрастните птици се хранят два или три пъти на ден.

Витамини и минерали

На четвъртия ден бебетата могат да се хранят с по-питателна храна.

Indo-duck има излюпени патета какво да прави и как да ги отглежда? Можете да храните патици с патета или със специални комбинирани фуражи, или със самостоятелно създадени фуражи. Комбинираните фуражи се хранят в повечето случаи във фермите за производство. Само отделни птицевъди приготвят фураж самостоятелно. Важно е да запомните, че храненето директно зависи от сезона. През лятото се използват предимно зеленчуци, билки, билки. През зимата те хранят птиците със зърно.

Преди да нахранят мускусните патета, те съставят меню за птици, където трябва да се има предвид, че фуражите трябва да съдържат протеини, мазнини и въглехидрати, витамини и минерали в равни пропорции. Те се намират най-вече в зърнените култури:

 • пшеница,
 • овес,
 • царевица,
 • бобови растения.

Препоръчително е да добавите животински протеини към храната, които се намират в храни като:

 • месо, кости и рибно брашно,
 • кисело мляко
 • връщане

Мазнините се получават от сладкиши и брашно от растения, които се отглеждат специално за масло.

Съвет. Въглехидратите могат да се хранят на птици, като ги хранят със зърнени храни и треви.

За да осигурите витамини, трябва да храните индо-жените със зеленчуци и билки. През зимата и пролетта птиците определено трябва да добавят витамини към диетата си. За да направите това, можете да ги купите в специален магазин. Минералите могат да бъдат доставяни на птиците чрез добавяне на креда, сол и черупки към диетата им. Особено важно е да се хранят патиците с тези минерали, докато летят.

През лятото добавете към емисията:

 • Зелените - трева, върхове;
 • Коренови зеленчуци - зеле, моркови, тиквички, тикви, цвекло;
 • Зърно - пшеница, царевица, ечемик, овес;
 • Бобови растения - лупина, фия, грах, боб и грахови върхове.

Интересно. През лятото патиците могат сами да си набавят храна. Те ядат охлюви, насекоми, червеи. На езерцето те си набавят патица или водорасли.

За зимната диета направете каша от следните компоненти:

 • Пшеница - 30 g.
 • Ечемик - 20 g.
 • Овес - 20 g.
 • Пшенични трици - 20 g.
 • Месо и костно брашно - 10 g.
 • Билково брашно - 20гр.
 • Цвекло - 20 g.
 • Картофи - 30 g.
 • Силоз - 20 g.
 • Минерали - 8 g.
 • Сол - 1 g.

Фуражите се слагат в размер на двеста грама фураж на ден на патица. Същото може да се каже и за пиене. Една патица ще се нуждае от поне половин литър вода.

Минералите и витамините са много важни за растежа и развитието на пилетата

Важно! Минералите и витамините са много важни за растежа и развитието на пилетата. Благодарение на тях бебетата растат бързо, не боледуват и след това се размножават добре.

За патиците тези вещества са особено важни, така че трябва да се добавят допълнително. Списъкът с витамини, необходими за птиците, включва:

 1. А - необходимо е да се подобри имунитетът, позволява на пилетата да растат бързо. Той се съдържа в рибеното масло и жълтъците, морковите, детелината и тревата.
 2. D - помага на организма да усвоява минерали като фосфор и калций, има положителен ефект върху развитието на костите и образуването на черупки. Голяма част от него се съдържа в храни като рибено масло, яйчени черупки.
 3. E - необходимо през периода, когато патицата бърза.Съдържат се в такива продукти: покълнали зърнени култури, соя, мляко, растителни мазнини.
 4. В2 - трябва да давате малки патета за бърз растеж и развитие. Той се съдържа в храни като мляко, билки, мая.
 5. B5 - необходим за отличното функциониране на храносмилателната система. Този витамин може да се получи от храни: зеле, картофи, зелена трева, моркови.
 6. С - благодарение на този витамин имунитетът се подобрява, оперението расте бързо и раните зарастват. Най-често се произвежда от самите птици, но в същото време С се съдържа в зеленчуците и билките.
 7. Калцият и фосфорът са от съществено значение за развитието на костите и черупките на яйцата. Те могат да бъдат получени от костно брашно, черупки, креда и черупки.
 8. Натрият може да се получи от обикновена готварска сол.

При липса на какъвто и да е витамин или минерал, птиците веднага показват това, изоставайки в растежа и развитието. Това е особено очевидно след зимуването. Затова се препоръчва да се дават премикси на индо-жените през пролетта. Благодарение на тези добавки птиците започват да се възстановяват бързо.

Съвет. Дезинфекцията е важна за патетата. За да направите това, добавете малко калиев перманганат към поилката.

Важно е да се вземе предвид факта, че бебетата никога не трябва да се хранят с лепкава храна. Такава храна ще запечата клюна и дихателните пътища.

Патетата растат интензивно в продължение на два месеца. Следователно през втория месец от храненето е необходимо птиците да натрупат мускулна маса и слой мазнина. Те се нуждаят от обилно хранене. За да направите това, в съотношение десет глави дайте следния фураж:

 • Комбиниран фураж - 1,5 кг.
 • Варени отпадъци с месо - 200 g.
 • Варени картофи - 600гр.
 • Трева, коприва, цвекло, люцерна.
 • Чакъл, черупки, черупки от яйца.

Съвети за фермерите

Първото нещо, което трябва да дадете на патетата, е варено яйце

Когато отглеждат специалисти по индо-ят, те се фокусират върху започването на първото хранене на бебета. На първо място, този процес ускорява резорбцията на жълтъка в тялото на бебето. В същия момент чревният тракт започва да работи. Поради тази причина е важно бебетата да се хранят добре и навреме.

Първото нещо, което трябва да дадете на патетата, е варено яйце. Но тъй като бебетата все още не знаят как да се хранят и кълват всичко, което се движи, за да ги отучи от това, яйчните трохи се изсипват на гърба на бебетата. Водата също трябва да се дава на пилетата в същия ден, в който са родени. В същото време ще трябва да ги научите как да пият правилно.

Когато отглеждате пилета с помощта на инкубатор, трябва да се придържате към следните правила:

 1. Яйцата се изследват внимателно, за да се идентифицира дефектът навреме.
 2. Яйцата се снасят сутрин, но преди това трябва леко да се затоплят. Също така се взема предвид, че яйцата трябва да лежат свободно в инкубатора, което значително ще улесни работата по време на завъртане.
 3. За да бъде инкубацията успешна, е необходимо да се поддържа правилно температурата и влажността. Стаята трябва да се проветри, яйцата да се обърнат. Инкубацията продължава един месец.

Когато купувате патета, трябва да внимавате при избора:

 • Най-добре е да купувате от познати продавачи, с чиито продукти можете не само да се запознаете с думите, но и сами да видите дейността на домашните любимци.
 • Избрани са само тези лица, които активно тичат и се движат.
 • Важно е да се обърне внимание на изхождането. Изпражненията не трябва да са твърде тънки.
 • Най-добре е да купувате пилета, които са на 24 часа.

Отглеждането на индо-патета не е толкова трудна задача. Основното е правилното хранене през първите дни от живота. Тогава птицата ще търси храна сама.