Витамините са от съществено значение за нормалното развитие на животните и птиците, включително бройлерите. На рафтовете на ветеринарните аптеки и в специализираните магазини има голям избор от такива продукти. Едно от тези лекарства е Trivit. Тя може да помогне за поддържането на животните и птиците в оптимално състояние. Продуктът получи това име заради трите си основни витамина: A, E и D3.

Приложение

Витаминният комплекс Trivit е предназначен за птици и животни.

Препоръчително е да го давате в следните случаи:

 1. За възстановяване от болест;
 2. За повишаване на имунитета;
 3. При хипо-, и недостиг на витамини;
 4. С рахит;
 5. За нормализиране на метаболизма;
 6. По време на бременност и кърмене;
 7. С остеомалация и ксерофталмия;
 8. За превантивни цели.

Trivit за пилета

Важно е продуктът да се използва от първите дни от живота на пилето, тъй като по това време пилетата са най-беззащитни и трябва да им се осигури не само светлина и топлина, но и достатъчно хранене с достатъчно количество витамини.

Лекарството се прилага интрамускулно чрез инжектиране. Този метод е удобен за домашни любимци. Но това не е напълно подходящо за домашни птици, така че те или смесват лекарството с храна, или го изсипват в клюна.

Лекарството се дава 1 път на 7 дни, курсът е 4 дози. За да не се обърка с дозировката на Trivit за пилета, инструкциите за употреба трябва да бъдат внимателно проучени.

Необходимостта от прием на витамини може да се прецени по следните критерии:

 • Възпаление на лигавицата на очите;
 • Липса на апетит;
 • Смяна на пера;
 • Признаци на рахит;
 • Ненормално положение на главата и хвърляне назад;
 • Дистрофия.

Витамини за пилета-бройлери от първите дни

Характеристики на лекарството

Trivit е комбиниран препарат, съдържащ витамини: A, D, E. Витамините са избрани в необходимото съотношение. Когато се използват при животни, имунитетът се увеличава, младите животни растат по-бързо и плодовитостта им се увеличава. Също така е лек за профилактика на недостиг на витамини.

Външен вид

Мазна течност, варираща на цвят от светложълт до тъмнокафяв. Мирише на растително масло. Получава се чрез разтваряне на витамини в масло. Произвежда се в тъмни стъклени бутилки в различни дози.

Полезни характеристики

Един милилитър от лекарството съдържа 30 000 IU витамини от група А. Този витамин е необходим за активния растеж на животните и птиците, има положителен ефект върху половите хормони и кожата, има регенериращ ефект, позволява на животните и птиците да виждат в далечината, е важен за нормалния биосинтез на протеини.

Важно!Витамин Е в 1 ml съдържа 20 mg. С неговата липса растежът на животното спира, мускулната тъкан се нарушава, черният дроб се променя, метаболитните процеси се нарушават, наблюдават се промени в централната нервна система. С негово участие се създават условия за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт и репродуктивната система.

Витамин D3 е от съществено значение за минералния метаболизъм, правилното формиране на костния скелет. 1 ml съдържа 40 000 IU. Тялото постоянно се нуждае от витамин D. Той се произвежда и под кожата, когато е изложен на слънце. При липсата му се появяват признаци на рахит, могат да се появят гърчове и да се развие алотриофагия.

Важно!Тези витамини се разтварят в масло. Поради тази причина препаратът има маслена основа, която е много удобна за използване и съхранение.

Инструкции

Инструкции за изучаване на Trivit за пилета-бройлери. При големи животни Trivit се инжектира интрамускулно или подкожно. Дозировка

Пиене на пилета с витамини

Следвайте инструкциите. Как да дам тривит за пилета? За птиците това лекарство се добавя към фураж за пилета или се погребва в клюна.

Дозировка

За домашни птици лекарството се предписва в следните пропорции:

 1. Trivit за животни инструкции за употреба за пилета? Дозировката се дава за кокошки от месо и яйчни породи на възраст над 2,5 месеца. Скоростта на лекарството е 2 капки на 1 брой, периодът на приложение е 3-4 седмици.
 2. Как да дам тривит за бройлери? Бройлери на възраст над 1,5 месеца се предписват в доза от 3 капки на птица, периодът на лечение е 1 месец.
 3. Горната доза се дава с лечение. За да се предпазите от заболявания, дайте 1 капка лекарство за 3 пилета. Тази техника се повтаря на всеки 7 дни в продължение на 4 седмици.
 4. Възрастни птици. Лекарството се въвежда във фуража. За 10 кг фураж добавете 7 мл от препарата. Укрепена храна се дава веднъж седмично, продължителността на такова хранене е 1 месец. Вместо това можете да дадете на всяка птица по 1 капка Trivit в клюна.
 5. Пиле от водоплаващи птици. Превантивните мерки могат да бъдат пропуснати, ако е осигурен достъп до зелена трева. При лечение на пилета се дават до 5 капки седмично, продължителността на процедурата е 1 месец.
 6. Възрастни патици и гъски. Когато се открият първите признаци на заболяването, на всяка птица в клюна се предписва 1 капка от лекарството, лечението продължава един месец. За профилактика трябва да приготвите обогатена храна. Trivit се добавя към фуража за 10 кг - 10 мл витамин. Тази храна се дава веднъж седмично, процедурата се повтаря 4 пъти.
 7. Турция. На болните пилета се дават по 8 капки от лекарството седмично. На болна възрастна птица се дава 1 капка дневно.

Trivit се добавя към емисията в съответствие с инструкциите

Важно! Повторната употреба на лекарството се препоръчва след месец. Когато използвате Trivitamin, е важно да осигурите на животните и птиците балансирана диета с достатъчно съдържание на витамини и микроелементи, по-специално калий, магнезий, фосфор.

Противопоказания

Понастоящем няма известни странични ефекти от trivit. Този витаминен комплекс има много нисък клас на опасност. Но в същото време, подобно на хората, животните могат да имат индивидуална непоносимост към лекарството.

Важно! Трябва да се спазва дозировката, в противен случай лекарството може да има токсични ефекти.

В случай на контакт с кожата е достатъчно човек да отмие продукта със сапун и вода. В случай на контакт с лигавицата, схемата на действие е същата. Ако получите алергична реакция, обърнете се към Вашия лекар.

Условия за съхранение

Срокът на годност на лекарствения продукт за инжекции е 24 месеца. По време на съхранение е неприемливо да се излага на слънчева светлина. Температура на съхранение - от +5 до +25 градуса. Съхранявайте стриктно в оригиналната опаковка.

Важно! След като бутилката за инжектиране се отвори, тя трябва да се използва незабавно. По-нататъшното му съхранение е неприемливо.

Срокът на годност на продукта за перорално приложение е 1 година. Условията за съхранение са еднакви.

Не се изискват специални условия за съхранение на лекарството, но то трябва да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Съхранявайте Trivit на място, недостъпно за деца.

Препоръки на опитни птицевъди

Според опитни птицевъди отглеждането на бройлери е доста доходоносен бизнес. Месото им се препоръчва за консумация от диетолози. Те могат да се отглеждат както в промишлени обеми - бройлери, така и за собствена употреба. За успешното отглеждане е необходимо да се следват препоръките за отглеждане и използване на Trivit за бройлери.

Първата препоръка, дадена от птицевъдите, е, че имате нужда от здрави домашни птици, за да получите качествено месо. Здравето й зависи от качеството на фуража й и от предлагането на витамини.

Втората препоръка се отнася до времето за пиене на тривитамин. Така че, за първи път трябва да се дава за 5-9 дни. 4 капки от лекарството се капват върху 1 кг фураж.По това време той е профилактично средство за хипо - и авитоминоза, а също така повишава имунитета.

Третата препоръка е относно консолидирането на ефекта на лекарството. Вторият път, за превантивни цели, трябва да се дава на бройлери, когато достигнат възраст от 1 месец. Дозировката е същата като при по-младите пилета.

Витамините могат да се дават на прилепнали вече на петия ден от живота

Четвъртата препоръка се отнася до правилната грижа за птиците. По този начин бройлерите трябва да се държат отделно от другите птици. Помещението трябва да е сухо и достатъчно осветено. Бройлерите също трябва да бъдат защитени от гризачи и диви птици, които често са преносители на болести.

Важно! Когато се използва орален път на приложение на витамина, той може да се добавя само към фуража, тъй като поради мазната си структура не се разтваря във вода.

Не само Trivit помага за получаването на здрави птици и съкращава времето за отглеждане, но и други витамини и специализирани добавки. Но има правило, което е общо за всички - всички добавки се добавят само към влажни фуражи.

Следвайки тези прости препоръки и повишавайки имунитета на бройлери с витамини и специални фуражи, можете да отглеждате добри домашни птици и да получите вкусно и здравословно месо.