Toltrakoks се използва за лечение и профилактика на кокцидиоза на пилета-бройлери, млади пилета, пуйки, гъски и патици. За лечение на прасенца и говеда до 9-месечна възраст се използва 5% толтракокс, който се произвежда в 15 ml. Активните съставки са толтразурил и триметоприм, от които 100 ml съдържат по 2,5 г. По-подробен състав на лекарството може да се намери в анотацията към толтракокс.

Описание на лекарството и неговите характеристики

 • Появата на толтракокс за пилета-бройлери е бяла или жълта каша, която може да се смесва с вода във всеки процент.
 • Продуктът се предлага както в стъклени ампули от 1 и 2 ml, във флакони от 10, 50 и 100 ml, така и в полиетиленови кутии от 1 литър. Процентът на активната съставка е 2,5%.
 • Препоръчва се лекарството да се съхранява в запечатана опаковка, където слънчевите лъчи не падат и където е достатъчно тъмно при температура 8-25 ° C. Също така пазете опаковката на място, недостъпно за деца. Срокът на годност е 3 години.

Толтракокс

Забележка!Противопоказанията за употребата на лекарството включват непоносимост към домашни птици към определени вещества от лекарството. Също така, толракокс за пилета не трябва да се дава на птици, при които функционирането на черния дроб и бъбреците е нарушено, и на кокошки носачки, тъй като веществата на агента ще бъдат в яйцата.

Toltrakoks: инструкции за употреба за пилета-бройлери

За да се приложи лекарството през устата с вода, има следните методи:

 • 1 ml толтракокс на 1 литър вода. Трябва постоянно да напоявате птицата в продължение на 2 дни;
 • 3 ml лекарствен продукт на 1 литър вода. В този случай птицата трябва да се храни 8 часа на ден в продължение на 2 дни.

Това се получава в съотношение 7 mg от активните вещества, описани по-горе на 1 kg тегло на пилето.

В особено тежки случаи на заболяването, след 5 дни, можете отново да се подложите на лечение.

Важно! Лекарственият разтвор не губи своите лечебни свойства в рамките на 2 дни. Ако се образува утайка, сместа трябва само да се разбърка преди употреба.

Отличителни черти на лекарството толтракокс

 • За да закупите продукта, не ви е необходима ветеринарна рецепта.
 • Toltrakoks е класифициран като наркотик с ниска опасност, тъй като нивото на излагане на домашни птици е изключително ниско. Също така, лекарството не предотвратява появата на имунитет към болестта.
 • Ако следвате дозировката на лекарството, тогава птицата няма да има странични ефекти и усложнения.
 • В случай на предозиране на пилета, използваме по-малко вода.
 • Лекарството може да се използва с различни фуражни добавки и витамини, както и с други лекарства.

Важно!Суспензията не трябва да се приема с други антикокцидни лекарства.

Препоръки и съвети за използване от опитни птицевъди

 • Клането на домашни птици е възможно само след 8 дни. През това време лекарството се елиминира напълно от тялото. Ако клането е принудено преди крайния срок, тогава месото на тази птица може да се дава на храна за домашни животни или да се изхвърля.
 • По време на лечението на птицата трябва да се дава смес от вода и лекарства като единствен източник на пиене.
 • Препоръчва се лечението да започне преди появата на първите клинични признаци на заболяването сред птиците и да се размножава след началото на епидемията при пилетата. Това ще увеличи ефекта на лекарството максимално.

Смъртността на птиците при тежки случаи на заболяването достига до 70%, но навременната терапия с толтракокс ще помогне да се намали вероятността от смърт при пилета и пилета.