Purina Broiler Feed е балансирана храна за домашни птици, с която получава всички витамини и минерали, необходими за растежа и развитието. Бройлери, хранени с тази храна, достигат максималното си тегло за много кратко време. В същото време Purina може да се използва както когато се отглежда в затворени помещения, така и когато домашните птици се отглеждат свободно.

Защо да се хранят пилета с комбиниран фураж

Комбинираният фураж за бройлери е храна, приготвена от специалисти, така че птицата да расте и да се развива бързо и без патологии. Приготвеният фураж съдържа пълна гама от съставки, които помагат на пилето да натрупа телесно тегло. Затова много фермери искат да знаят неговия състав и съотношението на количеството витамини и минерали, за да знаят коя от комбинираните фуражи за хранене на децата е по-полезна.

Тази статия ще се фокусира върху фуражите Purina, техния състав и норми на приложение.

Храна от пурина

Състав на комбиниран фураж Purina

Съставът на комбинираните фуражи включва предимно зърнени култури, брашно от соя или слънчоглед, растителни мазнини, вар, протеини. В допълнение, той също включва креда, набор от витамини и аминокиселини. Всички тези компоненти са във фуража в правилните пропорции. Благодарение на това птицата получава всичко необходимо, за да расте.

Важно! Включените в състава пробиотици и етерични масла развиват имунитет и устойчивост на болести при домашните птици.

За растежа на пилетата са необходими минерали според възрастта им.

Поради тази причина Purina прави фуражи с различен състав:

 1. Starter PRO - тази храна е предназначена за хранене на малки пилета през първите седмици от живота. Съдържа зърнени храни, към които е добавена балансирана диета, така че бебетата бързо да наддават на тегло. Освен това пилетата, които ядат тази храна, няма да изчезнат и да се разболеят.
 2. След две седмици трябва да използвате храна, наречена Finisher ECO. Този комбиниран фураж се произвежда в гранули и насърчава бързия растеж на младите животни. Благодарение на комбинираните фуражи, пилетата ще донесат максимална печалба на фермата.

Purina прави фуражи с различни състави

Пурина Гроер

От две седмична възраст се препоръчва използването на фураж за бройлери Purine Grower. Фермерите използват тази фуражна смес най-често. Важно е този фураж да не съдържа стимуланти на растежа, така че птиците получават естествен продукт сто процента. Храната се абсорбира добре от тялото, кокошките дават висок растеж.

Комбинираният фураж включва:

 • Царевична крупа;
 • Натрошено пшенично зърно;
 • Соева макуха;
 • Соево масло;
 • Слънчогледово брашно;
 • Ензими;
 • Продукт от варовик;
 • Кухненска сол;
 • Доломитово брашно;
 • Монокалциев фосфат;
 • Кокцидиостатик;
 • Комплекс от витамини и минерали.

Всички компоненти, които са част от комбинирания фураж, имат активен ефект. Кокцидиостатикът е вещество, което предотвратява растежа на бактерии като кокцидии. В резултат на появата на тези бактерии в тялото на птиците се развива болестта кокцидоза, която причинява смърт при птиците. Лекарството, което е част от комбинирания фураж, не уврежда човешкото тяло, но не се препоръчва да се дава на пилета два дни преди клането.

Пурина Гроер

Groer се произвежда за бройлери в хартиени торби с тегло двадесет и пет килограма.Едно пиле може да се дава от шестдесет до сто грама на ден.

Пурина Старт

Пилешкият фураж Purina съдържа само естествени съставки, които са необходими за растежа и развитието на бройлери. Може да се използва за птици, които се държат на закрито или имат свободен достъп за разходка. Благодарение на Purina Start за бройлери, пилетата бързо растат в възрастни птици.

Интересно. Този фураж предизвиква добър апетит при пилетата, усвоява се добре от тялото, позволява ви да изградите мускулна маса, което ви позволява да получите стабилно увеличение.

Комбинираният фураж включва:

 • Зърнени култури от царевица и зърнени култури;
 • Брашно от соя и слънчоглед;
 • Растителни мазнини;
 • Животински протеини;
 • Варово брашно;
 • Парче креда;
 • Витамин А, D3, Е;
 • Минерали: калций, фосфор;
 • Аминокиселини;
 • Целулоза;
 • Пробиотици;
 • Етерични масла.

Пурина Старт

Фуражът за бройлери Purina съдържа всички съставки в правилни пропорции. Поради способността си да се абсорбира бързо от тялото, птиците растат бързо. Етеричните масла и пробиотиците спомагат за подобряване на имунната система и устойчивостта към болести.

Забележка! За да нахраните бройлери, трябва да се придържате към установените норми. В никакъв случай не трябва да прехранвате пилетата, тъй като това може да повлияе отрицателно на здравето на птицата.

За да могат птиците да растат здрави и да наддават добре, трябва внимателно да наблюдавате нормите и дозировката на фуража Groer:

 • На малки пилета трябва да се дават по десет или двадесет и пет грама на ден.
 • За тези бебета, които са навършили две седмици, скоростта на хранене е сто двадесет грама.
 • За млади животни, които са на повече от месец, те дават сто и петдесет грама фураж.

Ако се придържате към тези стандарти, тогава наддаването на тегло няма да навреди на птицата. Стартът е предназначен за хранене на пилета от раждането до четиринадесет дневна възраст. След това е необходимо да се дават комбинирани фуражи от други състави.

Основните предимства на храната Purina са:

 • Осигурява нормален растеж за малки пиленца;
 • Съставът включва само естествени вещества;
 • Благодарение на комбинирания фураж птиците не боледуват;
 • Фуражът съдържа вещества, които предотвратяват смъртта на пилетата.

Кокошките носачки, хранени с комбинирани фуражи, имат здрав вид и добър вкус. Можете да закупите фураж за бройлери на официалния агро уебсайт, който съдържа подробни инструкции за употреба.

Съвети и трикове

Отглеждането на бройлери пряко зависи от качеството на храненето им. В допълнение към комбинираните фуражи, бебетата трябва да получават и друга храна. На първия ден след раждането на пилетата се дава малко сладка вода. За това една чаена лъжичка гранулирана захар се разрежда в литър загрята вода. След това, на първо място, пилетата трябва да ядат варено яйце.

Комбиниран фураж за пилета-бройлери

През първата седмица от живота на бебетата трябва да се дава извара, яйца и фураж. Но във връзка с такова хранене повечето птицевъди спорят помежду си, тъй като вярват, че вареното яйце причинява заболявания, свързани с храносмилането, това причинява смъртта на младите животни.

Най-добре е да се хранят пилетата с просо, с добавка на яйчен прах. Не давайте никакви фуражи с влажна консистенция. Трябва да добавите няколко кристала калиев перманганат към напитката, за да се отървете от инфекции, които засягат червата на пилето. От време на време на бебетата се дава сладка вода.

Само след една седмица можете да добавяте комбиниран фураж Purina Start към пилетата. Освен това именно на тази възраст пилетата могат да бъдат научени да мокри фуражи. Препоръчва се всяка каша да се прави с извара суроватка. Можете да добавите извара и варени яйца към сместа. По време на периода на хранене трябва да се внимава пилетата да бъдат сухи и чисти. В противен случай те ще умрат масово.

Важно! Препоръчително е за пилетата седмично да смесват черупка или чакъл във фуража. Това ще помогне за смилането на храната.На тази възраст е забранено да се дава пясък.

От първия ден до края на втората седмица пилетата се хранят поне осем пъти на ден. Трябва да дадете малко храна и да изчакате, докато пилетата изкълват всичко. Едва след това се добавя нов. Трябва да готвите храна за пилета през цялото време, тъй като киселата храна причинява разстройство на храносмилателната система и диария. Това значително забавя растежа.

За нормалното развитие на пилетата е необходима балансирана диета, съдържаща всички необходими витамини и минерали, които влияят върху растежа на пилето. Тъй като не винаги е възможно да приготвите такъв фураж със собствените си ръце, пилешки фураж Purina, направен от специалисти за бройлери от различна възраст, ще дойде на помощ.